top of page

    Мене звати  Кузюк Ольга Йосифівна. Почну із фрази: «Вчитель – також людина!» Він страждає, переживає, любить… І насправді мало хто уявляє, як це – бути вчителем. І як страшенно важко при цьому залишатись хорошою мамою і дружиною. І як непросто «виживати» у величезному жіночому колективі під назвою «педсклад».  Як при цьому зберегти себе? Як відчувати щастя і радість, «приплив творчих сил і енергії» причому щодня і щогодини, без права на розслаблення і нездужання?

    Наша професія – дуже  багатогранна. Адже педагог, що стоїть біля дошки, повинен не лише знати свій предмет. Знання в голові самі по собі нічого не дають. А от донести, подати так, щоб запам’ятали й зуміли скористатися усі – ви оце спробуйте. І щоб щодня – у гарному настрої, і на дитину гримати «ні-ні», і з усмішкою, і в темпі.

Якщо хтось скаже, що дітей виховувати легко, то я із задоволенням повчилася б у такої людини. Виховання дітей – це щоденна праця, яка вимагає самовіддачі, постійного аналізу, постійного залучення емоцій. Тут немає відпустки чи вихідних. А як непросто виховувати чужих дітей

   Вважаю, що вчитель повинен бути віддзеркаленням сучасності, провідником нового, для цього намагаюсь використовувати сучасні технології, говорити з учнем «однією мовою». З дня в день розвивати власний стиль  роботи, який б ґрунтувався на вмінні спонукати школярів до логічного мислення, зіставлення, порівняння,  вивченні головного і т.д.

   У своїй педагогічній діяльності намагаюсь створити атмосферу «свободи навчання», яка характеризується тим, що учні не бояться помилитися, вільно обговорюють проблеми, взаємодіють один з одним.

    Завдяки постійному пошуку, творчості, самовдосконаленню, я виробила свій почерк в роботі і для мене «…нема щасливішої долі, коли Людина з твоїх рук, Учителю, іде у світ: на краплю світ людніє»

      Кажуть колеги, що жвава, енергійна, доброзичлива, позитивна. Старатимусь їх не розчарувати в цьому. Але, насправді, головна якість, яка характеризує людину , – це наявність в ній духовного стержня, високих морально-естетичних якостей. Молитва, любов, мир, посмішка і добре слово – це все повинно віддаватися світові, нічого не чекаючи взамін.

    Основною цінністю для мене в житті є людські відносини. А все решта -  додасться по волі Всевишнього…

 

bottom of page